Transparency International Norge
Vi er Norges antikorrupsjonsorganisasjon. I 25 år har TI Norge opparbeidet betydelig kompetanse i arbeidet mot korrupsjon og for åpenhet og integritet i alle typer virksomheter. Vi samarbeider med myndigheter, næringsliv og sivilsamfunn for å bygge et mer åpent samfunn.
TI Norge bistår både næringsliv og offentlig sektor i antikorrupsjonsarbeid. Du kan blant annet laste ned vår antikorrupsjonshåndbok for offentlig eller privat sektor. Les våre høringsuttalelser på relevante fagområder. Vi holder også foredrag, konferanser og andre arrangementer med våre samarbeidspartnere.
TI Norge er en medlemsbasert forening, etablert i Norge i 1999. TI Norge er partipolitisk uavhengig. Sekretariatet har kontor i Oslo.
TI Norge har medlemmer i offentlig og privat sektor. Se oversikt over våre medlemmer. Du kan lese våre vedtekter og formelle retningslinjer. Se også informasjon om vårt styre. Vi tar imot donasjoner.
Kontakt oss her.
Transparency International - en global samfunnsaktør
TI Norge er en selvstendig akkreditert avdeling av den verdensomspennende koalisjonen Transparency International, som består av 113 selvstendige avdelinger i land verden over.
Transparency International er den globale sivilsamfunnsorganisasjonen som står i spissen for kampen mot korrupsjon. Samtidig som vi i TI Norge arbeider med våre nasjonale og lokale problemstillinger, er vi knyttet sammen med den internasjonale koalisjonen og de ulike avdelingene i det globale antikorrupsjonsarbeidet.
Transparency International sprer kunnskap om skadevirkningene av korrupsjon og samarbeider med myndigheter, næringsliv og sivilsamfunn om å utvikle og iverksette effektive tiltak for å bekjempe korrupsjon.
Les mer om Transparency Internationals arbeid
Fra Antikorrupsjonskonferansen, som TI Norge er medarrangører for. Foto: Alessio Attanasio
Som medlem av TI Norge bidrar virksomheten til felles innsats for åpenhet, integritet og ansvarlighet i samfunnet for å forhindre korrupsjon og misligheter nasjonalt og internasjonalt
I Media
Høringsuttalelser
Straffelovens paragraf 387 definerer korrupsjon slik: "Å kreve, å motta eller akseptere et tilbud om en utilbørlig fordel i anledning stilling, verv eller oppdrag eller å gi eller tilby noen en utilbørlig fordel i anledning av stilling, verv eller oppdrag."Korrupsjon omfatter et bredt spekter av aktiviteter der formålet er å skaffe seg fordeler. Når en stilling i offentlig eller privat sektor misbrukes for personlig vinning, kan det dreie seg om bestikkelser, nepotisme, favorisering, interessekonflikter eller andre former for korrupsjon.
Hvorfor bør virksomheten ta korrupsjon på alvor?
Korrupsjonsrisikoen for virksomheter og enkeltpersoner er reell, og konsekvensene kan være store. Korrupsjon skader virksomheten ved tap av omdømme og tillit. I tillegg kan virksomheten bli påført økonomiske tap, tape forretningsmuligheter og bli straffeforfulgt. Derfor er korrupsjonsbekjempelse ikke bare en juridisk forpliktelse og et etisk standpunkt. Det er i virksomhetens egen interesse å ta sterk avstand fra korrupsjon.
Les mer om korrupsjon og skadevirkningene av korrupsjon her.