Verktøy for å forebygge korrupsjon i bistand

Skjermdump: TI Norges e-læringskurs

Korrupsjon og andre økonomiske misligheter i tilknytning til bistand bidrar til å undergrave tilliten til og effekten av bistandsarbeidet. Transparency International Norge har utviklet verktøy som hjelper organisasjoner og andre aktører med å forebygge og håndtere risiko for korrupsjon i bistand.

Våre ressurser inkluderer:

E-læringskurs: Preventing corruption in humanitarian aid er et digitalt kurs utviklet for å forebygge og håndtere risiko for korrupsjon i bistandsarbeid. Kurset har som mål å øke forståelsen av hvordan korrupsjon påvirker humanitær bistand, hjelpe deltakere med å gjenkjenne vanlige dilemmaer og utfordringer og gi verktøy for å identifisere og rapportere risiko for korrupsjon i ulike situasjoner. Kurset er utviklet av Transparency International Norge i samarbeid med Røde Kors og Røde Halvmåne (IFRC). Det er spesielt rettet mot de som jobber i felt og i administrasjonen sentralt, med et særlig fokus på programansatte og andre nøkkelinteressenter.

Kurset er gratis og tar cirka tre og en halv time å fullføre. Etter gjennomført kurs tildeles et sertifikat. Kurset er tilgjengelig på blant annet engelsk, fransk og arabisk, og kan tas i eget tempo. Du finner kurset her.

Håndbok: Håndboken Preventing Corruption in Humanitarian operations er utviklet av Transparency International for å identifisere og håndtere risikoen for korrupsjon i humanitær bistand. Målet med håndboken er å sikre at livsviktige ressurser når frem, for eksempel til ofrene for naturkatastrofer og konflikt. Basert på forskning og samarbeid med ledende humanitære organisasjoner, tilbyr håndboken praktiske verktøy og anbefalinger for å forebygge korrupsjon. Siste utgave tar også opp moderne utfordringer som fjernstyrt arbeid, bruk av kontanter, teknologi og gjenoppbygging etter katastrofer. Last ned håndboken gratis her.

Forrige
Forrige

Korrupsjonsindeksen 2024. Offentliggjøring og digitalt rundebord

Neste
Neste

Oppdatering av håndboken i antikorrupsjon for norske kommuner