Podkaster med TI Norge

Forskningsfronten:  – Studentradioen i Bergen: Transparency International publiserer hvert år en korrupsjonsindeks. Indeksen rangerer 180 land på bakgrunn av graden korrupsjon i den offentlige sektor. Hva er korrupsjon? Hvorfor skårer vestlige land som Canada, Frankrike, Storbritannia og USA lavere en tidligere? Hvor skjer korrupsjon offentlig i Norge? Hva gjør man om man mistenker korrupte handlinger? Dette vil du få svar på i denne episoden av Forskningsfronten der generalsekretær i Transparency International Norge, Guro Slettemark er gjest. (13. mars 2020) Lenke til episoden her

 

Økrimpodden: Korrupsjonsindeksen 2019: Politisk korrupsjon er på fremmarsj i verden. Det er sammenheng mellom penger, politikk og korrupsjon, og hvordan penger påvirker politisk makt. Erling Grimstad i samtale med Gro Skaaren-Fystro (24. januar 2020)

https://www.governance.no/podcast/episode/c47f06d7/episode-6-korrupsjonsindeksen-2019

 

Gjeldsbrevet: Åpenhet fra bankene: register for utlån fra privat bank til stat. Bankene foreslår prinsipper som kan sikre åpenhet om utlån til stater. Dette kan potensielt hindre framtidige gjeldskriser, men det er noen punkter som lugger litt. Vi utforsker dem med daglig leder i SLUG, Henrik Hvaal, spesialrådgiver i Transparency International, Gro Skaaren-Fystro og sjefsøkonom i Eikagruppen Jan Andreassen (5. desember 2019)

https://soundcloud.com/gjeldsbrevet/apenhet-fra-bankene-register-for-utlan-fra-privat-bank-til-stat

 

KS-podden: I år feirer Transparency International Norge 20 år. I denne episoden er generalsekretær Guro Slettemark og spesialrådgiver Tor Dølvik på besøk. (6. desember 2019)

 

Hva er bærekraft? Hvor bærekraftig er du? Hvorfor er anti-korrupsjon viktig og hvordan kan korrupsjon påvirke deg? Frank Nilsen i samtale med Gro Skaaren-Fystro (6. mai 2019)

http://www.mtfranknilsen.com/barekraft/2019/5/6/hvorfor-er-korrupsjon-viktig-og-hvordan-kan-det-pvirke-deg-med-gro-skaaren-fystro