– Vi håper politikerne viser lederskap i London

Torsdag 12. mai samler Storbritannias statsminister David Cameron, en rekke ledere fra hele verden til «Anti-Corruption Summit: London 2016» for å diskutere tiltak mot korrupsjon. Generalsekretær i Transparency International Norge deltar på møter i tilknytning til arrangementet, og håper politikerne og lederne som kommer til London, blant dem statsminister Erna Solberg, viser mot og lederskap.

– Avsløringene fra Panama Papers har utvilsomt gjort dette møtet til en viktigere begivenhet og møteplass enn det var for ett år siden da Cameron inviterte til konferansen. Vårt håp er at møtet vil gi resultater på flere områder. Vi ønsker åpenhet om eierskapsinformasjon og innsyn i eierskapsregistre, både nasjonalt og internasjonalt. Regjeringen har foreløpig vist liten politisk vilje til å få dette på plass i Norge. Videre ønsker vi flere avtaler som gjør det mulig å dele informasjon fra etterforskning av økonomisk kriminalitet, vi ønsker at stater forplikter seg til å ikke kjøpe varer og tjenester fra selskaper der man ikke kan finne ut hvem eierne er og vi ønsker lover som gir bedre vern av varslere, sier Guro Slettemark.

Les mer om toppmøtet i London her:

«Vil at Solberg viser mot på korrupsjon-toppmøte» (Bistandsaktuelt)