Vil FIFA stoppe korrupsjonen?

Den ekstraordinære Fifa-kongressen vedtok i dag nye reformer og velger ny president senere i dag. Det skjer i en skjebnetid der organisasjonen er rammet av en omfattende korrupsjonsskandale som har brakt Fifa i vanry og satt den internasjonale fotballens framtid på spill.

Av Tor Dølvik, spesialrådgiver i Transparency International Norge på NRK Ytring

Hele 69 prosent av verdens fotballtilhengere oppgir nå i en undersøkelse Transparency International har vært med på å gjennomføre, at de ikke har noen tillit til Fifa. Og et betydelig flertall av fansen sier også at de ikke ønsker noen av kandidatene til presidentvervet.

Både presidentvalg og reformer er avgjørende for å gjenreise organisasjonens troverdighet. Men forklaringen på Fifas etiske og idrettspolitiske fallitt må søkes like mye i Fifa-systemet som i persongalleriet. Derfor er valget av nye reformer i systemet antakelig viktigere enn valget av ny president akkurat nå.

Les videre på NRK Ytring.