Korrupsjon truer idretten

FIFA-skandalen, korrupsjon og juks med dopingprøver i friidretten, utestengelsen av russiske utøvere fra internasjonal friidrett. Ukentlig preges nyhetsbildet av at idrettens idealer om fair play undergraves av korrupsjon, juks, doping og kampfiksing.

Transparency International (TI) har i flere år engasjert seg i kampen mot korrupsjon i idretten. Organisasjonen lanserte i forrige uke en rapport om åpenhet og styresett innenfor fotballen, der situasjonen i FIFA, kontinentale fotballføderasjonene og i 209 nasjonale fotballforbund er kartlagt. TI lanserer også forslag til reformer som kan bidra til å bekjempe korrupsjon i FIFA.

Lenke til TIs rapport om fotballforbundene: Football associations publish little or no information on millions of dollars received from FIFA.

Spesialrådgiver Tor Dølvik har skrevet artikkel om FIFA i Ny Tid: Playoff for FIFA.

Financial Times om TI’s rapport: Football’s opaque finances blasted by Transparency International [ – betalt innhold, mulig å lese hvis den søkes opp via Google]

FIFA om TI’s rapport: FIFA statement on Transparency International’s football governance report.

Transparency Internationals Corruptions in Sports Initiative.