Korrupsjonsanklager mot Malaysias statsminister øker i styrke

Kledt i gule t-skjorter protesterte tusenvis av demonstranter i august i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur mot landets statsminister, Najib Razak, sin involvering i det som kan se ut som flere korrupsjonssaker, fordelt på en rekke land rundt om i verden. For noen dager siden leverte landets sentralbank en rapport til statsadvokaten, Justisdepartementet har startet granskning av Razaks kobling til et stort pengefond og i USA etterforsker FBI flere eiendomstransaksjoner som de mistenker at har blitt gjennomført med penger fra korrupsjon.

I tillegg ønsker aktivister, opposisjonspolitikere og rettsvesenet en redegjørelse fra statsministeren om en innbetaling på $ 681 millioner til det som antaes å være hans private konto.

Malaysia’s Leader, Najib Razak, Faces U.S. Corruption Inquiry (The New York Times)

The Hidden Money Buying Condos at the Time Warner Center (The New York Times)