Britisk lobbyregister favner bare 1 av 20

En rapport publiset av Transparency International UK viser at bare 1 av 20 lobbyister som har vært i kontakt med britiske myndigheter over en tre-måneders periode, er registrert i det nye lobby-registeret som ble lansert tidligere i år. Nå ber organisasjonen om endringer som blant annet skal føre til at lobbyister som er ansatt i selskapene de lobber for, også må registrere seg.

Også i EU møter organisasjoner og media som ønsker å gå selskaper som påvirker lov- og regularingsprosesser etter i sømmene, på problemer. Et av dem er glidningen i oppdrag fra de tradisjonelle lobby-firmaene, som oftere er registeret, til store advokatfirmaer som påberoper seg klientkonfidensialitet for å slippe å fortelle hva de lobber om for hvem.

Lobbying register covers fewer than one in 20 lobbyists – report (The Guardian)