Londons eiendomsmarked har blitt en hvitvaskemaskin

Londons eiendomsmarked er i ferd med å bli en eneste stor hvitvaskingsoperasjon for utenlandske borgere med store beløp som de har tilegnet seg på ulovlig måte. Over 30 000 eiendommer i den engelske hovedstaten er i dag kjøpt anonymt via stråselskaper i skatteparadiser der de reelle eiernes identitet kan forbli skjult.

De engelske myndighetene legger til rette for virksomheten; å kjøpe eiendom via disse stråselskapene er lovlig og eiendomsmeglernes eneste forpliktelse er å sjekke selgerens bakgrunn, ikke kjøperen. På toppen av det hele forsyner myndighetene seg selv av de korrupte pengene, via en luksusskatt på eiendom som innbragte mer enn 100 millioner pund i fjor.

Dette kommer frem i en omfattende rapport satt sammen av Transparency International i samarbeid med en rekke eiendomseksperter og andre fagfolk, som internasjonale medier har rapportert om de siste ukene.

 

The Independent her.

Bloomberg her.

Transparency International sin rapport.