Roma i sentrum for en ny korrupsjonsskandale

37 personer ble arrestert i Roma i forrige uke, mistenkt for korrupsjon knyttet til en rekke offentlige kontrakter som byen Roma har inngått med kriminelle næringsdrivende. Den tidligere ordføreren er en av de mistenkte i saken der den kriminelle grupperingen har fått navnet «Capital Mafia» – en gruppe som tilsynelatende ikke har noe å gjøre med hverken Cosa Nostra, Comorra eller Ndrangheta. Sannsynligvis har nettverket sitt utspring i nyfascistiske grupperinger fra 70- og 80-tallet.

Det er satt igang et stort arbeid for å gå igjennom mengder med offentlige kontrakter. Italias statsminister, Matteo Renzi har varslet at han kommer til å foreslå en lovendring for å øke det italienske straffenivået for korrupsjon.

Italia er ranket som nummer 69 på Transparency International sin Corruption Perception Index 2014, etter land som Rwanda, Cuba og Tyrkia.

Reuters: Italy’s Renzi vows crackdown on corruption after Rome scandals