Gjør for lite for å stoppe korrupsjon

Myndigheter over hele verden generelt og G20 spesielt gjør for lite for å stoppe korrupsjon og forfølge de som beriker seg på denne måten. Det skriver Frank Vogel, forfatter av boken «Waging War on Corruption» og en av Peter Eigens medgründere da Transparency International ble etablert for 20 år siden. Artikkel står på trykk i Huffington Post.

Vogel trekker frem flere eksempler på saker der han mener myndighetene er for passive. Han trekker frem den franske storbanken BNP Paribas som tidligere i år betalte nesten 9 milliarder dollar i bot, etter å ha hvitvasket penger fra land som Sudan, Cuba og Iran ved å endre eieropplysninger på kontorer som blant annet ble disponert av Omar al-Bashir.

al-Bashir skal ha ført så mye som 9 milliarder dollar ut av Sudan, og mye av dette skal ha havnet på kontoer i London. Det finnes imidlertid ingen informasjon om at britiske myndigheter har gjort noe som helst for å etterforske denne saken, og sannsynligheten taler for at pengene til presidenten fortsatt står på konto.

Dette er ikke akseptabelt, mener Vogel. Les hele artikkelen her.